Free cookie consent management tool by TermsFeed

20 ötlet a leánybúcsúra

A legény vagy a leánybúcsú volt előbb????

A válasz alább olvasható!

A legénybúcsú az ókori Görögországból, Spártából ered. Eredetileg a gonosz szellemek elűzésére szolgált, majd később a vőlegényt búcsúztatták ezzel a mulatsággal a legényélettől. Később, bizonyos országokban két héttel az esküvő előtt tartották a a násznéppel az örömapa házában.

Tehát, a leánybúcsú a legénybúcsúból ered.

Ahogy a mondás is tartja: „Lehet, hogy a tüzet a férfiak találták fel, de arra a nők jöttek rá, hogyan kell játszani vele.”

Napjainkban a leánybúcsúkat felbszabadutabb formában szokták ünnepelni.
Általában a menyasszony tanúja szokta szervezni. A modern lánybúcsú apropója, hogy a menyasszony utoljára érezheti magát jól „szabad” nőként a barátnőivel, hiszen a leánybúcsúk része lehet olyan játék vagy alkalom, amikor a menyasszony megmutathatja vagányságát akár az alkoholfogyasztás terén.

Leánybúcsú kellékek

Természetesen nem minden leánybúcsú megy át őrült, vad bulizásba.

A leánybúcsút az esküvő előtt pár héttel szokták megszervezni, általában egy időben a vőlegény legénybúcsújával. A lányok és fiúk társasága külön-külön ünnepli a menyasszonyt és vőlegényt.

Mivel a cél az örömszerzés, így érdemes a vendéglistát a menyasszonynak megírni, valamint azt is, hogy mi az, amit mindenképp mellőzne az eseményről, majd átadni a tanúnak.

Több leánybúcsú is szervezésre kerül úgy, hogy jelen van akár a nagymama vagy gyerekek, így a helyszínt és programokat illik az előzőkhöz igazítani.

20 program javaslat a felejthetetlen leánybúcsúhoz

1. Bemutatkozós játék

A leánybúcsú egy olyan esemény, ahol a menyasszony különböző életszakaszaiból összeverődnek a vendégek, akik nem ismerik egymást.

Az összejövetel kezdődhet a bemutatkozós játékkal, mikor a menyasszony minden meghívottról elmondja, honnan ismerik egymást és mi a kedves közös története velük.

2. "Én még soha..."

„Én még soha..” kezdd így a mondatot.
Mindenki mondjon egy állítást ezzel a kezdettel (merj szokatlan, akár TABU témákat is feszegetni pl.: „Én még soha nem csókolóztam másik nővel”, „Én még soha nem randiztam csúnya férfival”, stb.).
Akire igaz az állítás, ő ezt a kört megúszta, azonban ha valaki mégis tett már ilyet korábban, akkor neki bizony inni kell…
Érdekes dolgok derülhetnek így ki.

3. Férj-ismereti teszt

(25-30 kérdéses tesztet állíts össze, amit a vőlegénnyel a lánybúcsú előtt egyeztess) ha egy kérdésre rosszul válaszol a menyasszony, büntetés jár érte.)

 1. Mi volt a jele az oviban?
 2. Mit vinne magával egy lakatlan szigetre?
 3. Mi a kedvenc reggelije?
 4. Mi a mobiljában az első név?
 5. Mennyi idős volt az első csóknál?
 6. Mi a kedvenc zenéje?
 7. Mikor volt először lánnyal?
 8. Melyik testrészed szereti a leginkább?
 9. Melyik filmet láttátok először együtt?
 10. Hogy hívják a gyerekkori szerelmét?
 11. Mit mond, ha káromkodik?
 12. Hány gyereket szeretne?
 13. Milyen nevet adna a születendő gyereketeknek (fiú/lány)?
 14. Mi a kedvenc autó márkája?
 15. Milyen színű a fogkeféje?
 16. Mikor rúgott be először?
 17. Mi volt a legveszélyesebb dolog, amit csinált?
 18. Mi akart lenni kiskorában?
 19. Melyik testrészét mossa meg először a zuhany alatt?
 20. Mi az, amit egy lányon/ lányban nem bír elviselni?
 21. Milyen házimunkát csinál a legszívesebben?
 22. Mi lenne az álommunka számára?
 23. Mit venne magatoknak nászajándékba?
 24. Hova utazna el legszívesebben, ha bárhová mehetne?
 25. Mi az első gondolata reggel, amikor felébred?
 26. Szerinte hány kérdésre tudtál válaszolni?

4. Huncut felelsz vagy mersz

Tegyetek fel a menyasszonynak merész, zavarba ejtő kérdéseket.

Ha nem válaszol rá, akkor meg kell csinálnia egy általatok kigondolt feladatot. ellenkező esetben innia kell!

Milyen feladatokat találjatok ki?

Attól függően, hogy milyen a menyasszony habitusa, kérhetitek tőle, hogy táncoljon mindig, mikor egy bizonyos zenét hall, vagy vegye le akár a melltartóját anélkül, hogy kimenne a mosdóba.
Kérhetitek, hogy mutogassa el a szüzessége elvesztését, stb.

Minden rátok van bízva!

5. Segédkártyák

A nap elején adj a menyasszonynak segédkártyákat, amiket felhasználhat, ha esetleg nem akar megcsinálni egy feladatot. A kártyákon a felirat lehet pl.: „PASSZ”, „Baráti segítség”, „Telefonos segítség” stb.

6. Csók activity

Mesélje el mindenki mutogatva vagy rajzolva, hogy milyen volt az első csókja.
A legviccesebb vagy legcikibb történeteket jutalmazzátok valamivel.

Ez már csak rajtatok múlik!

7. Tiltott szó

A nap elején határozzatok meg egy szót, (pl.: esküvő), amit az egész este során TILOS kimondani. Ha valaki mégis kiejti, akkor a büntetése… ivás. Legyetek résen és figyeljétek egymást.

Ha megszeged, iszol!

8. Igaz vagy hamis

Szedjetek össze rengeteg történetet a menyasszonnyal kapcsolatban, és tegyétek a cetliket egy kalapba/tálba. Az este folyamán húzzatok egy-egy papírt és a felolvasás után tippeljétek meg, hogy az állítás igaz vagy hamis.

Ha eltaláltátok, a menyasszony megmenekül az ivástól!

9. A boldog házasság titka

Minden résztvevő kap egy kártyát, amire ráírhatja a legjobb tanácsait a menyasszonynak, ezt a végén össze kell gyűjteni és átadni a menyasszonynak.

10. Ki ismeri a legjobban a menyasszonyt?

 1. Mindenki megkap egy előre nyomtatott kérdéssort a menyasszonnyal kapcsolatban. Mindegyik jó válasz 1 pontot ér. A végén az ara felolvassa a válaszait és mindenki ellenőrizheti, hogy hány pontot szerzett.

11. Randi ötletek a hosszan tartó szerelemért

Minden résztvevő kap egy kártyát, amire ráírhatja a legjobb randi ötleteit a menyasszonynak, ezeket a végén össze kell gyűjteni és  átadni a menyasszonynak.

12. Jókívánság, tanács gyűjtés

Jókívánság, hogy mivel tehetné a menyasszony boldoggá a leendő férjét. A menyasszony idegenektől gyűjtse ezeket egy füzetbe, vagy vegye fel videóra, esetleg hangfelvételre.

13. Szaglás alapján ismerd fel a fűszereket

Bekötött szemmel, illat alapján kell felismernie a menyasszonynak a fűszereket. Ha nem sikerül, innia kell! – egy jó háziasszonynak nem okozhat ez gondot.

14. Emlékkönyv a menyasszonynak

Minden résztvevő hozzon egy közös képet a menyasszonnyal, amit beleragaszthattok az emlékkönyvbe (egy rövid személyes üzenettel kiegészítve).

15. Uborka öltözetés

Kössétek be a menyasszony szemét, adjatok a kezébe egy uborkát és egy óvszert!
Kezdődhet az uborka „felöltöztetése”.
(Lányok, videózni ne felejtsetek 🙂 )

16. Testrészek felismerése

Gyűjtsetek fotókat férfiak bizonyos testrészeiről, pl.: mellbimnbó, lábszár, fül, könyök, köldök, hát, stb.
A képek között szerepeljenek a vőlegény ezen testrészei is.

A feladat, hogy a menyasszony felismerje a vőlegényét! Amennyiben nem sikerül, ürítse poharát!

17. Puzzle

Csináltassatok egy kirakót a vőlegény gyerekkori fényképével, amit a menyasszonynak időre kell kiraknia.

18. Rossz tulajdonságok elengedése

Kérjétek meg a menyasszonyt, hogy írja fel a lufira a rossz tulajdonságait, majd olvassa fel hangosan és engedje el a lufit, a rossz tulajdonságokkal együtt!

19. Petrezselyem árulása

A cím mindent elmond.
Amennyiben kültéren vagytok, emberek között, akkor állítsátok ki a menyasszonyt pár csokor petrezselyemmel, amit el kell adnia.
Minél több pénzt szerez, annál jobb!

20. Vers

Minden résztvevő mondjon egy szót. A szavaknak nem kell összefüggésben lenniük.

A játék lényege, hogy a résztvevők szavaival írjon a menyasszony egy szerelmes levelet, majd küldje is el a vőlegénynek!

Nem maradhat el!
Fogadalom
 1. A szövege legyen vicces, kicsit gúnyos, ugyanakkor őszinte és legyen valóság alapja. SABLON alapján is készíthetitek, mert rengeteg ilyet lehet találni az interneten, a lényeg, hogy a menyasszony személyére szabottan alakítsátok át. VAGY, ha még viccesebbet szeretnétek, akkor mindenki írjon egy sort így kezdve: „Fogadom, hogy…”, majd a menyasszonynak sorban mindegyiket fel kell olvasni és ezzel megtenni az esküjét a csapat előtt. Bevállalósabbak a szórakozóhelyen a mikrofonba is elmondhatják… ez igazán emlékezetes lesz.

 

Oklevél
 1. Az este végén, amikor már minden feladat teljesítése megvolt, a fogadalmon is átesett a menyasszony, ünnepélyesen átadhatjátok neki a „Leánybúcsú Bizottság” hozzájárulását az esküvőhöz, amellyel igazoljátok, hogy átment az „ASSZONY teszten” és alkalmas a házasságra.
Foglalj időpontot, gyere el szalonunkba és találjuk meg együtt a tökéletes menyasszonyi ruhát, amit viselni fogsz a Nagy Napon!